sport kinderen weerbaarheid plezier
Hieronder treft u enkele recente reacties aan van ouders die vertellen over hun kinderen en Kidsafety.

"Mijn dochter Lisa zit nu 4 jaar op Kidsafety. Lisa was een lief maar stil en teruggetrokken meisje en ze kwam breekbaar over op anderen. Kidssafety leek me goed om haar zelfvertrouwen een boost te geven. Toen ik hoorde dat ze een toque en een bitje nodig had, vreesde ik echter dat Lisa het niet leuk zou gaan vinden. Maar niks was minder waar! Heel enthousiast haalde ik ze op van haar proefles, nu dus 4 jaar geleden. Het leukste aan Kidsafety vindt Lisa de afwisseling tussen zelfverdedigingstechnieken en de spelletjes. Daarnaast heeft ze veel gehad aan de anti-pest technieken die op een leuke manier aangeleerd worden. Zo heeft ze geleerd om de negatieve woorden uit haar hoofd te halen, door ze in een denkbeeldige prullenbak (gemaakt van haar handen) te gooien. En om de woorden daarna in positieve zin om te buigen. Ik zag dat haar zelfvertrouwen groeide als ze door zelfverdedigingstechnieken kon winnen van veel grotere kinderen. In de afgelopen vier jaar zagen we onze Lisa groeien van een stil en verlegen meisje naar een jonge vrouw die veel steviger in haar schoenen staat! Die zich meer bewust is van haar emoties en hier beter mee om kan gaan! Kidsafety heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. Kidsafety is een aanrader en Lex en Evi zijn toppers!"

"Ik heb mijn 2 dochters op Kidsafety zitten omdat ik vind dat je in deze tijd op alles voorbereid moet zijn. Bij Kidsafety ligt ook de nadruk op het proberen te voorkomen van een aanvaring, met zo min mogelijk geweld. 'Safety' is dan ook het keywoord. Meteen wordt ook aan de conditie iets gedaan, ook zeer belangrijk. De instructeurs weten waar ze mee bezig zijn. Kidsafety vind ik een heel goede aanrader."

"Ik heb 2 kinderen die bij Kidsafety sporten. Een jongen van 8 jaar oud en een meisje van bijna 7 jaar oud. De reden dat wij (ouders) met de kinderen naar Kidsafety zijn gegaan is vooral om ze weerbaarder te maken zodat zij zich beter staande kunnen houden in deze maatschappij." "Onze zoon begon heel verlegen en rustig. Nu is hij veel losser geworden en durft hij op te treden wanneer kinderen ruzie hebben, hij gaat er nu gewoon tussen staan en haalt ze uit elkaar. Dit zou hij eerst nooit gedaan hebben. Zijn zelfvertrouwen is ook veel meer gegroeid, dit hebben wij te horen gekregen van zijn juffrouw op school. Onze dochter begon ook verlegen en rustig. Zij vindt vooral de spelletjes leuk, zij doet hier heel graag aan mee. Ze vinden het allebei zoooooooooooooo leuk dat ze geen week willen overslaan. De tijd kan op woensdag niet snel genoeg gaan, om hun om te kleden en weg te rijden."

"Mijn dochter heeft helaas het een en ander meegemaakt waardoor ze erg kwetsbaar is. Ook is ze lastig gevallen door een kinderlokker. Omdat ook kinderen voelen dat ze kwetsbaar is werd ze veel gepest op school. Nu ze op Kidsafety zit is ze veel weerbaarder geworden en ook het pesten is verminderd. Door datgene wat ze bij Kidsafety leert durf ik ze ook weer meer zelfstandig dingen te laten doen. Zoals een boodschap doen of alleen naar school laten gaan. Kortom Kidsafety heeft het leven van mijn dochter positief veranderd."

"Kidsafety blijkt voor onze zoon van 9 prima te werken. Er wordt aandacht besteed aan lichamelijke maar ook aan "geestelijke" weerbaarheid. Onze zoon blijkt wat minder assertief te zijn dan nodig is en daarom vinden we Kidsafety voor hem uitstekend. Eerst je weren met woorden en als dat echt niet blijkt te helpen dan pas overgaan tot daden, altijd met als doel jezelf te beschermen."

"Ons pleegkindje doet nu een aantal maanden mee met Kidsafety. Van een stil, verlegen, rustig, teruggetrokken kind (wel vrolijk en goedgemutst) dat 1,5 jaar geleden bij ons kwam wonen is hij nu minder verlegen en is duidelijk dat hij echt voor zichzelf durft op te komen. Ik weet zeker dat Kidsafety hier mede voor gezorgd heeft."

"Twee dochters hebben we op Kidsafety zitten, en voor beiden met een bepaalde maar wel verschillende reden. De oudste van 9 mag nog wat assertiever worden, en leert heel duidelijk grenzen aan te geven. Zowel verbaal met houding maar eventueel ook door middel van handelen. Op een speelse manier leren ze voor zichzelf op te komen. De jongste is al assertief, haar wordt juist duidelijk gemaakt dat het niet altijd lichamelijk hoeft. Dat ze ook met woorden zaken kan voorkomen. Bij beide kinderen zien we de veranderen al optreden. Zo herkennen we in het dagelijks leven al regelmatig opmerkingen of afweringen die ze voor Kidsafety nog niet kenden. Absolute aanrader voor iedereen die zijn/ haar kind weerbaarder wil maken. Bovendien vinden ze het gewoon enorm leuk, ze kijken er elke week naar uit."

"Wij vinden onze dochter veel meer voor zichzelf op durven komen en ze durft nu duidelijk neen te zeggen als ze iets niet wil, ook de technieken die ze leert om zichzelf te verdedigen in geval van nood spreekt ons als ouder erg aan, en het allerbelangrijkste ze vindt het zelf heel leuk om te doen!"